Testing a new build of LinuxMCE

Last Saturday I reinstall my test LinuxMCE system. I downloaded the latest build of 0710 Beta 3 for AMD64. Whole installation took about 15 -20 minutes and required two answers for the questions (I remember the Plutohome installation. It was a bit complicated and needed more time).

The reason why I reinstall my system is following. It was impossible to add a new MD there, even manually via admin interface. Most probably it was the result of not correct upgrade from i686 to AMD64 which was done earlier. Unfortunately, the problem still exists. But at least I can see in the log that MD is recognized by core but the installation process doesn’t complete by some reason. Maybe it’s a hardware issue, maybe there is some network error. Tonight I’ll play with it again.
LinuxMCE: groups of IR codes for A/V equipment
But there are at least two good changes in that version. The first of all. MythTV backend isn’t running now in case of using VDR. Grate, isn’t it? The second very useful feature is a possibility to send a test IR command from the page (on the picture) where proper group of IR codes should be chosen. I spent just a few minutes to send a command to my TV via GC100 and found appropriate group (Actually, it was the first group :)). Really good progress and good work!

Related Posts:

  • Configure iMON PAD/VFD in LinuxMCE
  • Configure iMON PAD/VFD in LinuxMCE
  • How to setup a Plutohome Orbiter for CISCO 7970
  • Howto Build Plutohome Orbiter for Nokia770/N800/N810
  • Using Nokia770/N800 as a Plutohome Orbiter
  • Howto add support of new device in Plutohome

  • 2 comments:

    1. Sam, 15. February 2008, 15:12

      Hi Michael,

      for the MD not booting up, I had some issues when I was using ethernet links of different speed.
      They use NFSv3 which is based on UDP and has its own flow control mechanism. So if you have a core with a gigabit link to a switch, but your MD is only 100Mbps (or there is a 100Mbps link in the middle), the core will send data over NFS too fast for the MD, and because the flow control of NFS doesn’t work well in this situation, the install may hang. Don’t know if that’s your problem but it’s worth considering.

      Also, would be interested to hear your opinion on 0710beta3 and specially on the maturity of VDR. I had mythtv working perfectly using the frontend from KDE desktop (not launching it from the orbiter, that crashes too much) so I’d like to be sure when I reinstall that VDR is the right choice.

      thks !
      Sam

       
  • Michael Stepanov, 15. February 2008, 16:48

    Hi Sam,

    Thanks for your idea regarding my problem with MD. I suspect that it’s related with different architectures somehow. Because when I had a i686 core the MD was boot fine. And I faced with problem of adding MD after installation AMD64 ISO. I cannot add it even manually. So, I try to find the root of that problem together with LMCE developers.

    Regarding to VDR. I’m going to install satellite dish that weekend. So, for sure I’ll post the results of testing VDR in my blog.

     
  • No comments yet.

    Write a comment: